2015. augusztus 29., szombat

Elkészült a Naphimnusz

    Bő másfél év munkája nyomán befejeződtek a Naphimnusz munkálatai.
  2014 elején "botlottam" San Francesco: Cantico delle creature című versébe, mely valójában ifjúkorom óta foglalkoztat. Örülök, hogy nem vágtam bele régebben. Kell ehhez bizonyos érettség.
    Az első verzió, melyet bemutattunk a badacsonytomaji Bazalttemplomban, múlt nyáron készült el.
Jelen felvételt áprilisban kezdtük el Holló Auréllal, egy gödi családi ház melléképületében, bőröndök és fűnyírók társaságában. Ez lett az úgynevezett "pilóta", melyre aztán a végleges sávok rakódtak. Az éneket és az akusztikus hangszereket a csemői templomban, az ütőhangszereket az Amadinda Együttes próbatermében, a dobszerkót pedig Banai Szilárd stúdiójában rögzítettünk.

    Itt most közreadom a You Tube-ra felkerült verziót. Az eredeti természetesen ennél sokkal jobb minőségű, de ez sem rossz. Igényes, sokrétegű zenéről van szó, ezért - ha lehet - minden kedves érdeklődőt arra kérek, hogy adja meg a módját a megtekintésnek. Minimálisan ajánlok egy valamirevaló fülest vagy fejhallgatót, és egy enyhén besötétített szobát. :-) 
Máskülönben semmi értelme, csak felesleges időpazarlás lesz ezzel a dologgal foglalkozni...
    A felvétel 19 perces - ezt jó előre tudni. 
  Mivel a CD és DVD gyártás korszaka, akárcsak a dinoszauruszoké, véglegesen lejárt, ezért a terjesztés egyelőre itt folyik, webes felületen. Kérek mindenkit, hogy ha megnyerte a tetszését a zenemű, ajánlja másoknak, ossza meg a linkeket, akár a You Tube-ot, akár a blogot! Legyen kvázi egy megosztás az ára a felvétel megtekintésének. Aki szeretne mp3 formátumban is hozzájutni a zenéhez, jelezze és megadom, honnan lehet letölteni.

   Minden kedves érdeklődőnek tartalmas időtöltést kívánok!





1 megjegyzés: